[...] To dzięki nim dobrze przyswajamy wszystkie znajdujące się w pokarmie składniki odżywcze, potrzebne do sprawnego działania naszego organizmu. Naturalnym źródłem enzymów są surowe warzywa, jaja, nie przetworzone mięso i ryby. Ponieważ każdy enzym bierze udział w przetwarzaniu określonych substancji odżywczych, jeden enzym nie może zastąpić [...]
Od dzisiaj wszystkie składniki zawarte w posiłkach wrzucam do naczynia żaroodpornego i piekę w piekarniku. Wychodzi taka soczysta pychota, ze hej. Wcześniej smażyłem mięso a warzywa jadłem surowe.}:-( Zmieniony przez - kerad37 w dniu 2014-03-04 14:47:40
no bo dla mnie było zawsze to nielogiczne,jeśli chodzi o mięso...że mam liczyć całość i wodę/wyciek brać do bilansu czyli jak byłam na redukcji,gdzie jadłam 3-4razy kuraka niekiedy wołowinę/ryby to tak naprawdę miałam o około 30-40g białka więcej niż podawałam,bo moje porcje 70-100g to były już gotowe,a nie surowe
[...] że podczas przygotowywania posiłków pozbawiamy dane produkty wielu ich wartości , jak witamin i innych mikroelementów. Kiedyś przeczytałem gdzieś coś takiego:" lepsze surowe niż gotowane, lepsze gotowane niż smażone "Oczywiście nie ma co sobie tego hasła aż tak bardzo brać do serca- zwłaszcza jego pierwszej części. Lepsze surowe [...]
[...] - piję ją z wodą do posiłków. Ciężko mi w siebie wciskać jedzenie podczas choroby.. Mam jeszcze pytanie odnośnie mojego, podobno dziwnego, zboczenia żywieniowego - lubię surowe, osolone mięso np. boczek, wołowina..Czy to jest ok? Czy jednak lepiej gotowane/pieczone/etc? Czy w ogóle postać przyrządzenia ma znaczenie? [...]
[...] herbata to też nie trucizna (oczywiście jak we wszystkim ważny jest umiar) A i tak na marginesie, to mięso ważymy przed ugotowaniem i do tabelki tez wybieramy produkty "surowe" OK, będę wstawiał surowe. Nie rozumiem tylko "1700 kcal to ja redukuję"...? To co jest w moich "założeniach" nie tak...? Kuraka to akurat miałem, to wpisałem - ale [...]
[...] szklanki) Wszystko zmiksowane w blenderze(koktail) białko/tłuszcze/węgle/kcal 20 8,5 40 320 nie możesz zjeść czegoś normalnego tylko koniecznie koktajl? jak chcesz dawać surowe jajka to odpuść bo to ryzykowne(salmonella). Mleko w proszku - wywal. Zjedz normalny posiłek ryż/makaron/kasza + mięso/jajka/ryba + np jogurt naturalny czy owoc jako [...]
[...] jest dieta. wymyśliłem sobie dietę niskowęglowodanowa ktora stosuje juz przez tydzien. mieso jest rozne (wieprzowina, wolowina, cielecina, baranina,, czasem gotowane, czasem surowe, czasem smazone,). jest to dieta niskoweglowodanowa, nie przekraczam weglowodanow powyzej 60g. prosze o odpowiedzi, czy takie zywienie waszym zdaniem ma sens jeśli [...]
[...] Osobniki wszystkożerne, w tym pierwotni ludzie, żywili się dietą zawierającą dużo białka. Większość pożywienia stanowiło mięso, ryby i owady -wszystko oczywiście surowe. Surowe białko zawiera stosunkowo dużo kreatyny w postaci fosforanu. Fosforan kreatyny po zjedzeniu jest magazynowany przede wszystkim w mięśniach. Kreatyna pomagała [...]
Zmień mięso na inne - bardziej tłuste mięsa mają mniej białka. Wpisuj surowe - np. mięso z piersi kurczaka bez skóry - ważysz przed gotowaniem. Ta gotowana ma wiecej białka - bo w czasie obróbki termicznej zmienia się masa mięsa. Po co dajesz do jajek i ryż i chleb? Daj jedno, no chyba, ze to dobrze smakuje. 150 g ziemniaków? To jeden ziemniak. [...]
Pierś - niemal czyste, chude mięso. Udka - mięso, kości, sporo tłuszczu, skóra. A teraz praktyka: jeśli obedrzesz surowe udko ze skóry i oczyścisz z widocznego tłuszczu, to masz bardzo dobre mięso do przygotowania. I trochę oszczędzisz. Jak wskazał Domer - możesz brać też np. mniej tłuste elementy wieprzowe, ale one też są cenowo porównywalne z [...]
[...] Dwa warianty posiłków: A i B. Jedz je tak: A - 4 dni B - 3 dni; A - 5 dni B - 2 dni. A - totalna monotonia, bez soli i żadnych przypraw, mięso gotowane na parze, warzywa surowe. B - jeszcze gorzej - na trzy posiłki to samo, a tylko 4 coś innego (twarożek z jogurtem). Po dwóch tygodniach ze łzami w oczach wrócisz do obecnego menu redukcyjnego. [...]
[...] ciasto wlewać cienkim strumieniem na wrzący wywar mieszając,jak nie masz wprawy to rób to przez lejek. Zagotować.Gotową zupę przyprawić solą,wzbogacić dodatkiem surowego masła i przesiekaną drobniutko zieloną pietruszką.Podawać od razu po ugotowaniu. ZUPA JARZYNOWA Z POMIDORAMI 2 marchewki,1 niewielki seler,30dkg kabaczka,20dkg [...]
[...] tłuszczy, i koniecznie warzyw więcej i urozmaicaj Czy według was nie za dużo białka ? W ogóle to mam pewne problemy z odpowiednim wyliczeniem, bo porcje ważę gry mięso jest surowe, a wiadomo że po ewentualnym smażeniu/pieczeniu go ubywa. - wszystko ważymy przed obróbką Czy ostatni posiłek ryż+białko jest dobrym rozwiązaniem? - jesli to [...]
dobra najpierw troche rzeczy. - nie za duzo mi wyszlo przy biernym trybie zycia kcal? /// STARCZY W RAZIE JAKIEGOŚ KRYZYSU TO JEDZ OWOCE SUROWE I WARZYWA - nie mam supli i raczej sie nie zapowiada puki do pracy nie pojde // OK -ryb nie lubie wiec tynczyk odpada /// KONIECZNIE O3 ZAKUP -to nie zoltka tylko cale jaja- nie lubie marnowac zarcia /// [...]
Posiłek 1: (śniadanie) Płatki owsiane 100 g Mleko 100 g 2 Jajka na surowo - co za pomysł żeby surowe jeść, gotuj je lub omlet rób, jajecznice, bardziej przyswajalne białko jest po obróbce termicznej jajka banan + jabłko Posiłek 2: (2 śniadanie) 2x bułki graham (niestety nie jem masła) - jednak stety szynka - dalbym jakies miecho, kiepskiej [...]
[...] czystą. xD Białe mięso - gotowany kurczak lub indyk, tuńczyk, ryby - OK Jajka - ale tylko 3 żółtka a do 6 białek dziennie - bullshit Grzyby - OK Wszystkie warzywa gotowane i surowe - omijając strączkowe w dużych ilościach 1 kromkę czarnego pieczywa dziennie/najlepiej rano - bullshit chociaż chlebu unikamy i zastępujemy go raczej [...]